Jedete li slatki ili slani pohani kruh?

Od starog kruha pripremi pohani kruh ili prženice, doručak koji ima nebrojeno mnogo slatkih i slanih varijanti

Profimedia

Više smo puta čuli raspravu o tome trebali li pohani kruh biti sladak ili slan. Dok ga neki posipaju šećerom u prahu, prelijevaju medom, čokoladom ili zagrijanim džemom, drugi ne odstupaju od posluživanja uz jaja na oko i salame. Bez obzira na to u kojem ste timu, bitno je da ga dobro pripremite!

Trebat će vam ostaci kruha od dana ranije, jaja, malo mlijeka te prstohvat soli. Morate ga umočiti u smjesu s obje strane, ali i pripaziti da se u potpunosti ne razmoči. Također, obavezno ga položite na papirnate ubruse nakon pečenja kako bi se ocijedio višak masnoće. Nitko ne želi okus ulja u ustima, nije li tako?

U nastavku vam donosimo bazni recept, a dodatke prilagodite svojim željama. Dobar tek!

Osnovni recept za pohani kruh

Sastojci:

6 kriški kruha

3 jaja

Prstohvat soli

Malo mlijeka

Ulje

Priprema:

Jaja umutite s malo mlijeka pa malo posolite, ovisno o tome volite li slatku ili slanu varijantu pohanog kruha. Kruh narežite na kriške debljine 3 cm pa ga umočite s obje strane u jaja. Na tavici zagrijte ulje pa pržite kruh otprilike četiri minute sa svake strane na laganoj vatri. Prebacite pečeni kruh na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite odmah!