Znamo da tijekom radnog tjedna priprema ručka može biti pravo opterećenje. Upravo iz tog razloga donosimo ovaj recept za brzinsku krem juhu od mrkve. Ako ne zazirete od začina, u juhu možete dodati i malo đumbira u prahu. Predlažemo da juhu poslužite toplu, uz nekoliko kapljica soka od limuna ili limete te tostirane listiće badema.
Krem juha od mrkve
Sastojci:
1 kg mrkve
1 l temeljca
1 češanj češnjaka
2 glavice luka
3 žlice maslaca
grančica timijana
5 zvjezdastih anisa
2 lovorova lista
sol, papar
Priprema:
Na maslacu popržite sitno nasjeckani luk i češnjak pa dodajte timijan, zvjezdasti anis i listove lovora. Ostavite začine nekoliko minuta na laganoj vatri kako bi pustili okus, ali ne zaboravite miješati. Mrkve ogulite, narežite na manje komade pa ih ubacite u tavicu. Podlijte temeljcem, poklopite i pustite da se kuha 20-ak minuta. Iz juhe izvadite začine pa sve sastojke usitnite štapnim mikserom. Začinite soli i paprom po ukusu pa, po potrebi, vratite na vatru i zagrijte.