Jabuke i banane odličan su dodatak zobenoj kaši 

Zobena kaša odličan je izvor energije, možeš u nju umiješati gotovo sve što pronađeš u hladnjaku i smočnici te je u potpunosti prilagoditi svom ukusu.

Profimedia

Zobena kaša je spremna za manje od 10 minuta, što znači da je dobar odabir i za one koji često preskaču doručak jer su u gužvi. Za ovu slatku verziju trebat ćete po jednu manju jabuku i bananu, prstohvat cimeta i malo posnog ili krem sira. Imajte na umu da pri serviranju možete dodati sjemenke suncokreta ili buče, svježe voće, žlicu meda, nasjeckane lješnjake ili orahe... Izbor prepuštamo vama!

Zobena kaša s jabukom i bananom

Sastojci:

4 žlice zobenih pahuljica

1 žlica posnog sira

1 banana

1 jabuka

Cimet

Priprema:

Zobenim pahuljicama dodajte otprilike 2 dl vode pa stavite na vatru i pričekajte da zakuhaju. Maknite ih s vatre, pričekajte da se mrvicu ohlade pa dodajte posni ili krem sir. Bananu i jabuku ogulite, narežite i ubacite u blender pa napravite pire. Umiješajte pire od voća i cimet u zobene pahuljice.