Zobena kaša je spremna za manje od 10 minuta, što znači da je dobar odabir i za one koji često preskaču doručak jer su u gužvi. Za ovu slatku verziju trebat ćete po jednu manju jabuku i bananu, prstohvat cimeta i malo posnog ili krem sira. Imajte na umu da pri serviranju možete dodati sjemenke suncokreta ili buče, svježe voće, žlicu meda, nasjeckane lješnjake ili orahe... Izbor prepuštamo vama!
Zobena kaša s jabukom i bananom
Sastojci:
4 žlice zobenih pahuljica
1 žlica posnog sira
1 banana
1 jabuka
Cimet
Priprema:
Zobenim pahuljicama dodajte otprilike 2 dl vode pa stavite na vatru i pričekajte da zakuhaju. Maknite ih s vatre, pričekajte da se mrvicu ohlade pa dodajte posni ili krem sir. Bananu i jabuku ogulite, narežite i ubacite u blender pa napravite pire. Umiješajte pire od voća i cimet u zobene pahuljice.