Piletina s narančom idealan je odabir za nedjeljni ručak, kada se oko stola okuplja cijela obitelj. Ovo je jelo cjenovno pristupačno, ukusno i dostatno za petero ljudi. Dobar tek!
Piletina s narančom i krumpirima
Sastojci:
1 pile (oko 1,3 kg)
1 naranča
3 grančice ružmarina
800 g krumpira
3 žlice maslinova ulja
½ žličice cimeta
1 žličica mljevene crvene paprike
sol, papar
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pile rastrančirajte na komade. Naranču operite vrućom vodom, razrežite i narežite na ploške. Ružmarin operite, protresite i natrgajte na veće komade. Krumpir ogulite, operite, posušite i narežite na ploške, posolite ga i popaprite. Maslinovo ulje, mljevenu papriku, cimet, sol i papar pomiješajte, utrljajte u meso pa ga pomiješajte s krumpirima i narančom.
Prebacite sve u dublji lim za pečenje i pecite 50-ak minuta uz povremeno okretanje. Poslužite toplo, ukrašeno ploškama naranče.