Garancija uspjeha: Recept za kekse s komadićima čokolade

Keksi s komadićima čokolade i čaša mlijeka su provjerena kombinacija s kojom teško možete pogriješiti

Profimedia

Ukoliko i niste spretni u pripremi slatkog, recept za klasične kekse s čokoladom ne bi vam trebao predstavljati izazov. Najbitnije je da svi sastojci budu sobne temperature te da tijesto odmori u hladnjaku. Ostatak će posla odraditi pećnica, a na vama je samo da strpljivo pričekate da se ohlade. Ako se uspijete suzdržati. U slast!

Keksi s komadićima čokolade

Sastojci:

120 g maslaca
200 g smeđeg šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 jaje
220 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
50 g bijele čokolade
50 g tamne čokolade

Priprema:

Izmiksajte maslac sobne temperature sa šećerom u glatku i pahuljastu smjesu, a zatim dodajte jaje i prstohvat soli. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte pa ga dodajte u smjesu maslaca, šećera i jaja, a na kraju umiješajte i komadiće čokolade. Tijesto omotajte folijom i stavite u hladnjak na barem pola sata, a poželjno je da stoji i duže.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Oblikujte kuglice, rasporedite ih po limu i stavite ih u pećnicu na 15-ak minuta. Znat ćete da su gotovi kad rubovi poprime zlaćanu boju. Tada ih izvadite i pustite da se ohlade prije serviranja.