Jednom kad isprobate ovu salatu s karakterom, nećete ni pomišljati na pripremu priloga! Salata od naribane mrkve s kikirikijem savršeno će nadopuniti mesni ručak, a gotova je u trenu.
Možete se pozabaviti vađenjem kikirikija iz ljuske iz terapeutskih razloga, ali preporučujemo da ipak kupite oguljeni. Birajte običan, a ne pržen i zasoljen, osobito ako imate nižu toleranciju na slanoću. Dobar tek!
Salata od mrkve i kikirikija
Sastojci:
400 g mrkve
2 limuna
1 žlica maslinova ulja
1 svežnjić svježeg peršina
50 g kikirikija
sol,papar
Priprema:
Iscijedite sok limuna i pripazite da nema koštica. Mrkvu očistite i naribajte, a potom je prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem te dobro promiješajte. Svježi peršin operite i posušite, pa ga sitno nasjeckajte i dodajte mrkvi. Posolite i popaprite po ukusu pa ponovno dobro promiješajte. Kikiriki nasjeckajte pa ga netom prije posluživanja umiješajte u salatu.