Ukoliko nemate vremena za pripremiti klasični obrok posegnite za domaćom juhom. I to svježe pripremljenom, od raznolikog povrća, dovoljno gustom da vas nahrani, dovoljno toplom da vas okrijepi u hladnijim danima. Omiljen je odabir juha s brokulom koja je još ukusnija ukoliko je pripremite se korjenastim povrćem, a osim mrkve u ovu kombinaciju slobodno dodajte malo celera i komadić korijena peršina. Ukoliko vam okus celera ili peršina nije drag naš je savjet da ih skuhane prije blendanja uklonite. Ove su juhe omiljeni odabir i za najmlađe članove.
Sastojci:
1 poriluk
1 krumpir
2 mrkva
1 manja brokula
maslinovo ulje
sol, papar
voda
Priprema:
Operite n nasjeckajte poriluk, mrkvu, brokulu i krumpir ili povrće po želji. Na maslinovom ulju propirjajte poriluk (i bijeli i zeleni dio) dodajte mrkvu i tvrđi dio brokule, te nastavite s pirjanjem dvije do tri minute na laganoj vatri. Dodajte cvjetiće brokule, krumpir narezan na kockice te sve zalijte vodom i kuhajte dok ne omekša. Sav sadržaj prebacite u blender. Blendajte uz dodatak malo soli i nekoliko kapi maslinovog ulja. Poslužite toplo uz dodatak krutona ili prepečenog kruha. Po želji dodajte malo vrhnja ili grčkog jogurta te orašastih plodova.