Volite kruške? Pripremite salatu!

Kruške su razlog za pripremu odličnih slanih jela i priloga, a ovaj oduševljava kombinacijom slatko slanih okusa

Profimedia

Postoje brojne vrste krušaka, čak 72, i razlikuju se po izgledu, okusi, tvrdoći ploda, boji kore, vremenu dopsijevanja... I dok kruške uglavnom doživljavamo kao ukusno voće te kao odličan razlog za pripremu pita, kolača i kompota, dobro je prisjetiti se kako su kruške odlična pratnja sirevima, dodatak pečenjima (patka, divljač, teletina) ali i odlična namirnica za pripremu salata, posebno onih koje možete pripremiti od jesenskih i zimskih vrsta kao što su endivija, kristalka i radič. A posebno je ukusna kombinacija krušaka, špinata i sira.

Salata od krušaka i špinata

Sastojci:
1 kg špinata
1 kriška mekog sira
1 kriška gaude
1 kruška
malo oraha
maslinovo ulje

Priprema:
Očistite špinat, operite ga i prelijte vrelom vodom. Ocijedite ga i stavite u posudu. Sir narežite na listiće, a oguljenu krušku na kockice i dodajte orahe. Sve umiješajte u topli špinat i začinite.