Ova je namirnica i više nego dobar razlog za pripremu omiljene i zdrave grickalice! 

Govorimo o kelju te otkrivamo kako zelenu glavicu pretvoriti u hrskavao zadovoljstvo

Profimedia

Znate li da se ova kupusnjača bere kada temperature padnu ispod nule stupnjeva jer tada je slađeg okusa? To je dovoljno dobar razloga da kelj uvrstimo kao nezaobilazno povrće u gladnom dijelu godine, kako u varivima, gustim juhama tako i kao odličan prilog. Kelj je povrće niske kalorijske vrijednosti ali i riznica zdravih nutrijenata koju ukoliko i ne volite u već poznatim jelima možete zavoljeti u potpuno novom ruhu - pripremljen kao zdravu grickalicu, čips! Ali ne bilo kakav čips, već ukusno začinjen. Donosimo recept!

Čips od kelja
Sastojci:
1 glavica kovrčavog kelja
1 crveni luk
2 mrkve
2 crvene paprike
¾ šalice badema
sol, papar
kurkuma
kajenska paprika

Priprema: Glavicu kelja razrežite, listove natrgajte na veće komade odvajajući tvrde dijelove. Dobro operite te prosušite. Ostale sastojke operite, očistite, narežite te izmiksajte u blenderu kako bi dobili gustu, kremastu smjesu. Smjesu utrljajte u kelj, ostavite kratko da omekša. Kelj posložite po površini za pečenje te stavite u pećnicu ugrijanu na 80 stupnjeva. Sušite oko dva sata uz povremenu provjeru. Hrskavi kelj izvadite iz pećnice, ohladite te poslužite ili pospremite u staklenku s poklopcem.