Mali trikovi - velika pomoć u svakoj kuhinji

Podsjećamo kako lakše narezati slaninu te kako izvaditi komadić ljuske od jajeta

Profimedia

Za svaki izazov postoji i savjet kako ga lakše savladati a to posebno vrijedi za one kuhinjske izazove. Zato su posebno dobrodošli mali trikovi, savjeti koji će vam olakšati kuhanje i pečenje te skratiti vrijeme pripreme jela. pročitajte, zapamtite, dijelite dalje.

  • Želite li da vam meso koje pečete bude ukusno, začinite ga solju ili marinadom nekoliko sati prije (dobro je da preko noći bude u marinadi u hladnjaku) i tek onda ga pecite.
  • Pitate se zašto vaše meso nije lijepo hrskavo i zlatne boje nakon pečenja? Zato što je puno vlage. Prije pečenja stavite ga na papirnati ubrus ili čistu kuhinjsku krpu i malo posušite, a tek onda pecite u tavici ili u pećnici.
  • Ako vam je u zdjelu upala ljuskica jajeta, najlakše ćete je izvaditi drugom ljuskicom ili vlažnim prstima.
  • Krećete sjeckati povrće za francusku salatu? Kako vam ne bi ‘bježalo’ s daske za rezanje, pospite po njoj malo sitne morske soli.
  • Želite li bolje iscijediti limun za kolač, prije cijeđenja ga zagrijte na nekoliko sekundi u mikrovalnoj pećnici.
  • Lakše ćete narezati slaninu ako je 20 minuta prije rezanja stavite u zamrzivač.
  • Želite li da povrće nakon kuhanja i dalje ima lijepu boju, prelijte ga hladnom vodom ili uronite u ledenu kupku (posudu s hladnom vodom i kockicama leda.