Za sve koji vole kuhati korisni savjeti uvijek su doborodošli začin.Uz njih izbjegavamo klasične pogreške, kuhamo brže i zabavnije. No tvrdimo da je je većinu pogrešaka moguće lako izbjeći. Tako će svi recepti savršeno ispasti. Kreativnost u kuhinji nikad neće prestati biti zabavna.
- Kako bi jaja na oko i na vašem tanjuru bila kao s reklame pripazite da ih pržite na umjerenoj temperaturi, kako bi izbjegli pojavu mjehurića.
- Za ručak želite skuhati tjesteninu? Kako biste brže zakuhali vodu, prvo je ugrijte u kuhalu i tu proključalu vodu stavite u lonac i na štednjak – odmah će zakipjeti pa u nju dodajte tjesteninu.
- Ako trebate provjeriti je li ulje dovoljno vruće za prženje, na dno tave pritisnite kuhaču – ako se oko rubova kuhače počnu stvarati mjehurići, to znači da je ulje postiglo odgovarajuću temperaturu.
- Kako bi sastojci ostali hrskavi, upotrijebite dovoljno veliku tavu. Ako u tavu stavite previše sastojaka, omekšat će i pustiti sok.
- Kalupiće za sitne kolače upotrijebite i za pripremu kreativnog doručka – u njih stavite smjesu od palačinke ili jaje i poslužite zahtjevnom mališanu hranu zanimljivih oblika koje će rado pojesti.
- Ako suhomesnate proizvode (poput slanine, kobasica, suhog mesa) trebate narezati na sitne kockice ili tanke listiće, sat vremena prije rezanja stavite ih u zamrzivač.
- Za pripremu ukusnog prhkog tijesta važno je koristiti vrlo hladan maslac.
- Ako su vam se u čokoladi koju kuhate stvorile grudice, polako dodajte malo ulja i miješajte.
- Savršeno pečeno meso prije posluživanja - odmorite, te tako poslužite savrpeno ukusan komad mesa.
- Kako bi vaš pire krumpir bio kremast, ne koristite miksere već ga pripremite ručno. Tako ćete izbjeći ljepljiv, nejestiv prilog.