U nekoliko koraka do odlično pripremljene juhe

Bez obzira jeste li znanje o pripremi dobre juhe naslijedili od bake ili mame, ili ga preuzimate iz video uradaka slavnih chefova, ponavljamo osnovna pravila za pripremu domaće juhe

Profimedia

Tanjur juhe često je i više od uvoda u nedjeljni ručak. Jer juha krijepi, hrani, umiruje. zato je važno znati kako pripremiti dobru juhu za što nam uz osnovne namirnice trebaju i dobri savjeti. Pa krenimo. 

Osnova dobre mesne juhe je kvalitetno meso. Meso nabavljate od provjerenih uzgajivača. Ne zaboravite, juha od govedine kuha se tri sata, a ona pileća upola kraće. Mesu kokoši treba dva i pol do tri sata, a za teletinu je dovoljno sat do sat i pol.
Kad juha zakuha, stvori se pjena koju je važno odstraniti kako ne bi zamutila juhu ili joj pokvarila okus. 
Ukoliko niste zadovoljni okusom skuhane juhe, popraviti ga možete dodatkom slatkog ili kiselog vrhnjem ili dodavanjem ribanog tvrdog sira. Nije na odmet juhu kuhati s korom tvrdog parmezana.
Ako je juha premasna, nakratko potopite krišku staroga suhog kruha. Kruh će poput spužve pokupiti višak masnoće.

U kuhanu te procijeđenu juhu dodajte odabranu tjesteninu, kuhajte te skuhanu juhu poslužite uz kuhano povrće i meso. Ukoliko volite poslužite i svježe naribani hren.