Tajna ukusnog roštilja krije su u marinadama

Podsjećamo na male tajne velikih majstora uz koje će i vaše meso pripremljeno na roštilju biti savršenog okusa i teksture

Shutterstock

Jedna od čestih marinada jest ona od ulja, meda, češnjaka i soka citrusa. Ako pripremate piletinu, odaberite limun i limetu, dok se uz komad svinjetine odlično slaže sok od naranče.

Ljutinu možete postići dodavanjem čilija u prahu ili nasjeckanog svježeg (bez sjemenki i bijele opne na kojoj se one drže), a nemojte zaboraviti i na mljevenu crvenu papriku.

Kombinacija meda, češnjaka i limuna sa sojinim umakom i uljem odličan je izbor kao ljepljivog slatko-slanog umaka za pripremu piletine i janjetine.

Omiljeni sastojci marinada su i senf i umak Worcestershire. Ako ih pomiješate s balzamičnim octom, maslinovim uljem, češnjakom i začinima, komad mesa će poprimiti nevjerojatnu boju i sjaj. Ova je marinada odlična za mariniranje govedine.

Ovisno o vrsti mesa koje pripremate, u marinadu možete dodati i svježe začine – ružmarin, kadulju, bosiljak, mentu, origano, a odličan trik je i domaća aromatizirana sol.