KOLAČ OD GRIZA I PUDINGA: Neodoljivo kremasta i lagana ljetna slastica, a obožavat će je cijela obitelj

Jednostavan kolač priprema se na štednjaku.

Shutterstock

Griz je jednostavna i praktična namirnica često korištena u prošlosti, svi je pamtimo iz djetinjstva, a kasnije je malo pala u zaborav. Iako ima više namjena u kulinarstvu, odličan je u desertima i slasticama. U kombinaciji s pudingom na podlozi od keksa, čini jednostavan, a neodoljivo kremast kolač koji će obožavati cijela obitelj.

Recept za kolač od griza i pudinga

Sastojci:

  • 2 l mlijeka
  • 3 dag griza
  • 1 puding od vanilije
  • 50 g smeđeg šećera
  • 70 g običnog šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 žumanjak
  • 300 g maslaca
  • 0,5 grama šlaga
  • 400 g petit keksa
  • 1 jaje

Priprema:

Za podlogu izmrvite keks i dodajte 150 g maslaca, 50 g smeđeg šećera i jedno jaje. Sve sastojke dobro izmiješajte i napravite podlogu za tortu.

Pecite u pećnici na 200 stupnjeva 5 minuta.

Mlijeko ulijte u posudu za kuhanje, a jedan dio ostavite za puding. Prije nego što mlijeko prokuha ulijte umućen puding, 2 vanilin šećera, 3 dag griza i 70 g šećera. Neprekidno miješajte. Kad zavri kuhajte još 2 minute i ostavite da se ohladi.

Kad se napola ohladi dodajte 1 žumanjak i 150 g maslaca. Dobro izmiješajte i izlijte na podlogu od keksa. Kada se kolač ohladi ukrasite ga šlagom, a možete naribati i čokoladu.