DOMAĆI SLADOLED OD VIŠANJA: Najkremastija ledena poslastica kojoj nećete moći odoljeti, a jednostavna je za napraviti

Napravite ukusan sladoled od višanja, bolji od kupovnog.

Shutterstock

Jede vam se nešto slatko, ali ne kolači? Naravno da ćete odabrati sladoled. Još ako je okusa višanja, i to domaći, nema boljeg rashlađenja u vrućim ljetnim danima.

Ovaj domaći sladoled od višanja jednostavno možete pripremiti sami, a ukusniji je i bolji od kupovnog jer je bez pojačivača okusa i umjetnih aroma.

Kako napraviti domaći sladoled od višanja

Sastojci:

  • 350 g višanja
  • 300 ml jogurta
  • 250 ml hladnog mlijeka
  • 250 g vrhnja za šlag u prahu
  • 100 g šećera
Shutterstock 

Priprema:

Višnje dobro operite i izvadite im koštice. Stavite ih u blender, dodajte šećer, jogurt i dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U hladno mlijeko dodajte šlag, pa mikserom umutite čvrst snijeg. Pomiješajte sa smjesom od višanja i još jednom dobro izmiksajte da se sve dobro sjedini.

Smjesu ulijte u zdjelu s poklopcem i stavite u zamrzivač. Nakon pola sata izvadite sladoled, malo ga promiješajte i vratite na led na još 2 sata. Po želji poslužite uz svježe višnje, prelijte sirupom od višanja ili naribajte čokoladu.