Jede vam se nešto slatko, ali ne kolači? Naravno da ćete odabrati sladoled. Još ako je okusa višanja, i to domaći, nema boljeg rashlađenja u vrućim ljetnim danima.
Ovaj domaći sladoled od višanja jednostavno možete pripremiti sami, a ukusniji je i bolji od kupovnog jer je bez pojačivača okusa i umjetnih aroma.
Kako napraviti domaći sladoled od višanja
Sastojci:
- 350 g višanja
- 300 ml jogurta
- 250 ml hladnog mlijeka
- 250 g vrhnja za šlag u prahu
- 100 g šećera
Priprema:
Višnje dobro operite i izvadite im koštice. Stavite ih u blender, dodajte šećer, jogurt i dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U hladno mlijeko dodajte šlag, pa mikserom umutite čvrst snijeg. Pomiješajte sa smjesom od višanja i još jednom dobro izmiksajte da se sve dobro sjedini.
Smjesu ulijte u zdjelu s poklopcem i stavite u zamrzivač. Nakon pola sata izvadite sladoled, malo ga promiješajte i vratite na led na još 2 sata. Po želji poslužite uz svježe višnje, prelijte sirupom od višanja ili naribajte čokoladu.