Manje zaista jest više, a dokaz je i ovaj jednostavan recept za sorbet od manga. Trebat ćete zreli mango, šećer i vodu, a po želji možete dodati i sok limete i par žlica tamnog ruma.
Preporučujemo da sorbet pripremite u aparatu za sladoled, prema uputama, ali od iste smjese možete napraviti i odlične ledene lizalice. U slast!
Recept za sorbet od manga i tamnog ruma
Sastojci:
- 3 velika zrela manga
- 150 g šećera
- 200 ml vode
- 2 žlice soka limete
- 2 žlice tamnog ruma
Priprema:
- Odaberite zreli mango pa ga ogulite i narežite na komade.
- Sve sastojke ubacite u blender i izblendajte u glatki pire. Isprobajte pa po potrebi dodatno zašećerite ili dodajte još malo soka limete.
- Premjestite smjesu u posudu, poklopite pa stavite u hladnjak na nekoliko sati.
- U aparatu za sladoled, prema uputama, napravite sorbet. Ako nemate aparat, izlijte smjesu u kalupe za sladoled, umetnite štapić i napravite ledene lizalice.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice