Manje zaista jest više, a dokaz je i ovaj jednostavan recept za sorbet od manga. Trebat ćete zreli mango, šećer i vodu, a po želji možete dodati i sok limete i par žlica tamnog ruma.

Preporučujemo da sorbet pripremite u aparatu za sladoled, prema uputama, ali od iste smjese možete napraviti i odlične ledene lizalice.  U slast!

Recept za sorbet od manga i tamnog ruma

Sastojci:

  • 3 velika zrela manga
  • 150 g šećera
  • 200 ml vode
  • 2 žlice soka limete
  • 2 žlice tamnog ruma

Priprema:

  1. Odaberite zreli mango pa ga ogulite i narežite na komade.
  2. Sve sastojke ubacite u blender i izblendajte u glatki pire. Isprobajte pa po potrebi dodatno zašećerite ili dodajte još malo soka limete.
  3. Premjestite smjesu u posudu, poklopite pa stavite u hladnjak na nekoliko sati.
  4. U aparatu za sladoled, prema uputama, napravite sorbet. Ako nemate aparat, izlijte smjesu u kalupe za sladoled, umetnite štapić i napravite ledene lizalice.