KREMASTI SLADOLED OD ČOKOLADE: Svi pričaju o cijenama kuglica, još bolji napravite sami od samo nekoliko sastojaka

Donosimo jednostavan recept za domaći sladoled.

Shutterstock

Ovog ljeta ne prestaje se pričati o cijenama kuglice sladoleda u našoj zemlji, i to ne samo u turističkim središtima na Jadranu već i u glavnom gradu. Iako je godišnji odmor vrijeme kada mnogi odluče počastiti se sladoledom jer ukusan i kvalitetan sladoled nije lako pronaći, jednako dobar, ako ne i bolji, možete napraviti sami. I to bez skupih aparata za sladoled.

Donosimo recept za domaći sladoled od čokolade u kojem ćete nesumnjivo uživati, a i svi vaši ukućani.

Recept za sladoled od čokolade

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade
  • 5 žumanjaka
  • ½ šalice šećera
  • 500 ml mlijeka
Shutterstock 

Priprema:

Tamnu čokoladu otopite na pari.

Izmiksajte žumanjke i šećer (može te dodati i šećer u prahu). Nakon što ste dobro umutili žumanjke, polako dodajte mlijeko i miješajte.

Smjesu prebacite u manji lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Miješajte na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine, a zatim maknite s vatre prije nego što zavrije. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi i prebacite u smrznutu limenu posudu i stavite u zamrzivač barem nekoliko sati.

Sve dobro izmiješajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Već lagano stisnutu smjesu izvadite i brzo promiješajte te vratite u zamrzivač na još 45 minuta.

Opet izvadite i ponovite postupak te vratite u zamrzivač i ostavite još sat i pol dok se potpuno ne stegne. Na taj način ćete izbjeći stvaranje kristalića leda i dobiti ukusan kremasti sladoled.