Jede vam se nešto slatko, ali ne kolači? Naravno da ćete odabrati sladoled. Još ako je okusa višanja, i to domaći, nema boljeg rashlađenja u vrućim ljetnim danima.

Ovaj domaći sladoled od višanja jednostavno možete pripremiti sami, a ukusniji je i bolji od kupovnog jer je bez pojačivača okusa i umjetnih aroma.

Kako napraviti domaći sladoled od višanja

Sastojci:

  • 350 g višanja
  • 300 ml jogurta
  • 250 ml hladnog mlijeka
  • 250 g vrhnja za šlag u prahu
  • 100 g šećera
Recept za domaći sladoled od višanja
Shutterstock 

Priprema:

Višnje dobro operite i izvadite im koštice. Stavite ih u blender, dodajte šećer, jogurt i dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U hladno mlijeko dodajte šlag, pa mikserom umutite čvrst snijeg. Pomiješajte sa smjesom od višanja i još jednom dobro izmiksajte da se sve dobro sjedini.

Smjesu ulijte u zdjelu s poklopcem i stavite u zamrzivač. Nakon pola sata izvadite sladoled, malo ga promiješajte i vratite na led na još 2 sata. Po želji poslužite uz svježe višnje, prelijte sirupom od višanja ili naribajte čokoladu.