ČOKOLADNI KOLAČ BEZ BRAŠNA, MASTI I ŠEĆERA: Neodoljivo sočan desert možete jesti i kad pazite na liniju

Idealan desert za one koji paze na liniju.

Shutterstock

Rijetko tko može odoljeti čokoladi, a još manje sočnom čokoladnom kolaču, ali takvi deserti najčešće su kalorični i puni šećera. Zato ćete biti oduševljeni receptom za koji vam ne treba ni šećer, ni brašno, a ni kap masnoće, odnosno ulja ili maslaca. 

Vjerujemo da će i vas oduševiti ovaj recept koji se priprema brzo i jednostavno, a toliko je čokoladan i sočan da ćete mu se stalno vraćati.

Recept za čokoladni kolač bez brašna

Sastojci:

2 velike banane
1 žlica meda
1 žlica jogurta
1 žlica kakaa
1 šalica kokosa
1 vrećica vanilin šećera
1 vrećica praška za pecivo
2 jaja

Za glazuru:

100 g tamne čokolade
čaša mlijeka

Shutterstock 

Priprema:

Banane izmiksajte u blenderu i dodajte sve ostale sastojke osim jaja i dobro promiješajte. U posebnoj posudi umutite jaja i dodajte im prethodnu smjesu. Izmiješajte kuhačom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.

Za preljev/glazuru otopite čokoladu i postupno dodajte mlijeko te miješajte dok se ne sjedini. Gotov kolač izvadite iz pećnice, izbockajte čačkalicom i prelijte preljevom. Ostavite tako najmanje 15 minuta dok ne upije preljev.

Izvor: Stvar ukusa