OMILJENI KOLAČ JELENE ĐOKOVIĆ: Priprema se od zdravih namirnica, a zadovoljit će ukuse ljubitelja slatkog

Desert bez šećera, brašna, jaja i maslaca.

Shutterstock

Poznato je da Jelena Đoković, supruga proslavljenog tenisača Novaka Đokovića, u prehrani ne koristi šećer, ali to ne znači da sebi i svojoj obitelji uskraćuje slatkiše. Uglavnom priprema sirove i veganske slastice, a ovaj recept sadrži kakao pa vjerujemo da će zadovoljiti ukuse i najvećih ljubitelja slatkog.

Sastojci:

  • 200 g kakao maslac
  • 2 žlice kokosovo ulje
  • 150 g kakao
  • 3 žlice javorov sirup
  • 1 žličica lecitin
  • prstohvat soli
  • kokosovo ili bademovo mlijeko

Sastojci za bijelu kremu:

  • 100 g kakao maslac
  • 1 žlica kokosovo ulje
  • 3 žlice javorov sirup
  • 1 žličica lecitin

Priprema:

Otopite kakao maslac i ulje, pa dodajte sve preostale sastojke. Dobivenu smjesu podijelite na dva dijela pa u jedan dodajte nekoliko žlica kokosovog ili bademovog mlijeka. Dobro promiješajte.

Za bijelu kremu otopite maslac i ulje, dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Sada imate tri zdjele s tri različita tijesta.

Pustite da se malo ohlade i stvrdnu, pa od svake smjese stavljajte po žlicu u kalupe za muffine, da se pomiješaju. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta.