Riža na mlijeku savršen je doručak, a uz malo kakaa poslužit će i kao savršen desert. Priprema traje 20-ak minuta, a poslužiti je možete i toplu i dobro rashlađenu.
Sastojci u nastavku dostatni su za četiri serviranja. Ostatak možete prebaciti u posudu s poklopcem (ili sterilizirane staklenke) i čuvati u hladnjaku sljedeća dva dana. U slast!
Recept za rižu na mlijeku s kakaom
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 50 g kakaa u prahu
- 70 g riže kratkog zrna
- 50 g smeđeg šećera
- 1/2 žličice soli
- 2 žumanjka
- 3 žlice javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- U većoj posudi pomiješajte mlijeko, rižu, kakao, smeđi šećer i sol. Stavite na vatru pa miješajte dok se počne krčkati.
- Smanjite vatru i pustite da se riža kuha 20-ak minuta. Povremeno promiješajte kako se ne bi zalijepila za dno posude.
- Kad riža omekša i zgusne se, maknite s vatre. Odmah umiješajte dva žumanjka, javorov sirup i ekstrakt vanilije.
- Poslužite toplo ili dobro rashlađeno, ovisno o tome što volite. Preporučujemo da poslužite rižu na mlijeku s malo tučenog vrhnja i naribane čokolade.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice