Riža na mlijeku savršen je doručak, a uz malo kakaa poslužit će i kao savršen desert. Priprema traje 20-ak minuta, a poslužiti je možete i toplu i dobro rashlađenu.

Sastojci u nastavku dostatni su za četiri serviranja. Ostatak možete prebaciti u posudu s poklopcem (ili sterilizirane staklenke) i čuvati u hladnjaku sljedeća dva dana. U slast!

Recept za rižu na mlijeku s kakaom

Sastojci:

  • 1 l mlijeka
  • 50 g kakaa u prahu
  • 70 g riže kratkog zrna
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješajte mlijeko, rižu, kakao, smeđi šećer i sol. Stavite na vatru pa miješajte dok se počne krčkati.
  2. Smanjite vatru i pustite da se riža kuha 20-ak minuta. Povremeno promiješajte kako se ne bi zalijepila za dno posude.
  3. Kad riža omekša i zgusne se, maknite s vatre. Odmah umiješajte dva žumanjka, javorov sirup i ekstrakt vanilije.
  4. Poslužite toplo ili dobro rashlađeno, ovisno o tome što volite. Preporučujemo da poslužite rižu na mlijeku s malo tučenog vrhnja i naribane čokolade.