Zrele banane idealne su zabanana kruh, najpopularniji kolač tijekom pandemije. Iako postoje mnogi recepti koji predlažu razne dodatke kojima ćete obogatiti okus ovog jednostavnog kolača, ponekad želimo najjednostavniji i osnovan recept u kojem do izražaja dolazi okus banane. Zašto "pokvariti" okus glavnog sastojka, a ovaj recept nazvali su banana banana kruh.
Recept za banana bread
Sastojci:
2 šalice brašna
1 čajna žličica sode bikarbone
1/4 žličice soli
3/4 šalice smeđeg šećera (ili običnog)
1/2 šalice maslaca
2 jaja
4-5 zrele banane
Priprema:
Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Izmiksajte maslac sobne temperature i smeđi šećer pa dodajte jaja i izgnječene banane. Dobro promiješajte pa u smjesu uspite brašno i miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Smjesu izlijte u nauljenu tepsiju. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 60 minuta. Kad čačkalica izađe čista, kruh je gotov. Ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta pa izvadite.