Torta njemačka krtica u Njemačkoj je poznata pod nazivom maulwurfkuchen, a omiljena je u mnogim zemljama. Prepoznatljiva je po karakterističnom izgledu krtičnjaka koji se dobiva mrvljenjem biskvita, a najčešće sadrži i banane te šlag ili mascarpone.
Na slavljima i rođendanima je rado viđena zbog svog neobičnog oblika, a u nastavku pogledajte recept:
Sastojci:
4 jaja
180 g šećera
125 g maslaca
3 žlice vanilin šećera
50 g brašna
20 g kakaa u prahu
1,5 žličica praška za pecivo
100 g mljevenih badema
110 g naribane čokolade
600 g vrhnja za šlag
3 žlice učvršćivača za šlag
2 banane
½ limuna
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pleh obložite papirom za pečenje. Istucite bjelanjke s malo šećera u čvrst snijeg. Maslac pjenasto izmiješajte s malo šećera i vanilin šećerom. Malo-pomalo umiješajte žumanjke. Umiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i mljevene bademe da dobijete glatku smjesu. Umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka i dodajte malo čokoladnih strugotina. Prebacite tijesto u kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.
Nožem zarežite oko ruba biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm. Žlicom izdubite središte biskvita oko 1 cm duboko. Žličicom izmrvite kolač u zdjelu.
Umutite šlag s učvršćivačem, vanilin šećerom i ostatkom šećera. Umiješajte ostatak čokoladnih strugotina. Banane ogulite, prerežite po dužini napola i pokapajte limunovim sokom. Na izdubljeni biskvit rasporedite narezane banane i premažite ih šlagom. Žlicom izmrvite komade torte na vrh. Ostavite tortu da se ohladi u hladnjaku najmanje jedan sat.
izvor: punkufer.dnevnik.hr