NAPOLEON TORTA NAPRAVLJENA JE OD ČISTOG UŽITKA: Raskošnu kremasto-hrskavu poslasticu napravite bez paljenja pećnice

Napoleon torta oduševit će vas svakim svojim dijelom, uvrstit ćete je na popis omiljenih slastica.

Shutterstock

Prema originalnom receptu za Napoleon tortu se koristi lisnato tijesto i tada okus podsjeća na kremšnite ili palačinke, a u ovomreceptu baza su krekeri. Ovakva Napoleonova torta priprema se bez pečenja, jednostavno i brzo, a okus joj je jednostavno nevjerojatan.

Sastojci:

250 g slanih krekera
600 ml mlijeka
3 jaja
180 g šećera
70 g pšeničnog brašna (ili kukuruzni škrob)
180 g maslaca
20 g vanilin šećera

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i miješajte dok ne nestanu grudice, smjesa treba biti glatka. Dodajte 200 ml mlijeka i promiješajte. Ulijte preostalih 400 ml mlijeka, stavite na štednjak i kuhajte uz stalno miješanje.

Kada je smjesa gotova trebala bi podsjećati na puding. Nadjev ohladite tako da lonac u kojem ste ga kuhali stavite u veći lonac s ledenom vodom. Zagrijte maslac sobne temperature, dodajte vanilin šećer i umutite mikserom.

U maslac postupno dodajte žlice prethodne smjese i umutite mikserom. Za podlogu stavite 3x3 krekera, zatim kremu, ponavljajte dok ne potrošite sve. Stavite u hladnjak da se stegne, najbolje preko noći. Odozgo ukrasite mljevenim krekerima.

Postupak pogledajte u videu:

Napoleon torta bez pečenja  youtube