Mini čokoladice s kikirikijem ukusna su i slatka poslastica koju morate probati napraviti doma. Izvana su obavijene hrskavim slojem čokolade, a iznutra punjeni kremastom glazurom od čokolade i kikirikija.
Sastojci:
- 350 g krem sira
- 90 g kokosovog ulja
- 50 g meda
- 20 g šećera
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 30 ml ulja
- 200 g kikirikija
Priprema:
U zdjeli pomiješajte krem sir, otopljeno kokosovo ulje, med, kakao i vaniliju. Sve dobro izmiješajte mikserom. Kremu prebacite u veći kalup za led, pa staviti u zamrzivač da se stegne (oko 3 sata). Otopite čokoladu sa uljem, pa dodajte sitno sjeckane lješnjake. Izvadite kolače iz kalupa, pa uvaljajte u ohlađenu glazuru. Poredajte na tacnu, pa vratite u zamrzivač da se stegnu još nekih 10 minuta.