Brownie, mekani čokoladni kolač koji sve osvaja svojim slatkim okusom koji se topi u ustima. Dolazi u različiti varijantama, može se kombinirati s čokoladom, vanilijom, bobičastim voće, orašastim plodovim... Tajna savršenog browniea je u korištenju kvalitetne otopljene čokolade i kakaa u prahu te korištenju maslaca umjesto ulja. Na stranici Recipetineats pronašli smo recept za originalni brownie kolač koji će vas sigurno oduševiti. 

Brownie možete čuvati do 4 dana u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku ili ih možete zamrznuti na 3 mjeseca.

Sastojci:

  • 200 g maslaca
  • 200 g komadića tamne čokolade
  • 175 g smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 75 g glatkog brašna
  • 30 g kakaa u prahu
  • prstohvat soli
  • 180 g tamne čokolade u bloku

Priprema

15:37
Korak 1

Pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kvadratno kalup od 20 cm pouljite i obložite papirom za pečenje.

15:49
Korak 2

Otopite čokoladu i maslac

Stavite maslac i komadiće čokolade da se otope na pari, miješajte dok se postane glatko. 

15:50
Korak 3

Umutite smjesu

Dodajte šećer i vaniliju, promiješajte, zatim dodajte jaja i dobro izmiješajte dok ne postane glatko. Dodajte brašno, kakao i sol te miješajte dok ne postane kompaktno. Umiješajte nasjeckanu čokoladu, izlijte smjesu u pleh.

15:52
Korak 4

Ispecite

Pecite 32 minute, izvdaite da se odmori 10 minuta, pa ga izvadite iz posude. Pričekajte 20 minuta prije rezanja.

15:53
Korak 5

Poslužite

Poslužite uz kuglicu sladoleda od vaniliije, dok je još toplo.