Izuzetno jednostavan, ali odlična zamijena za sladoled, čokoladni semifreddo je desert koji će oduševiti vaše najmilije. Pronašli smo recept poznatog kuhara Jamiea Olivera koji u samo nekoliko koraka pokazuje kako da pripremite ovaj čokoladni desert.
Savršen desert za napraviti unaprijed i poslužite prijateljima na ljetnom druženju u prirodi.
Sastojci:
- 100 g tamne čokolade
- 4 jaja
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 g šećera
- 400 g pudinga od riže
- 2 žlice kakao praha
Priprema:
Čokoladu otopite u velikoj zdjeli na pari, nakon što se otopi stavite sa strane. Razvojite bjelanjke od žutanjaka,a bjelanjke sa prstohvatom soli zamutite u snijeg. U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje sa šećerom dok ne dobijete formu šlaga. U otopljenu čokoladu umiješajte puding od riže i kakao, zatim pjenasto umiješajte žumanjke i lagano s kuhačom u to umiješajte vrhnje. Na kraju umiješajte bjelanjke, dok se potpuno ne umiješa. Pazite mora ostati pjenaste teksture. Izlijte u obloženi kalup prozirnom folijom otporanog na zamrzavanje i presavijte foliju da pokrije gornji sloj, zamrznite preko noći.
2 sata prije serviranja izvadite ga iz zamrzivača da ga možete narezati, prebacite ga na pladanj za posluživanje i pospite lješnjacima ili ribanom čokoladom ili glazurom od čokolade.