Napraviti domaći sladoled nikad nije bilo jednostavniji. Poznata domaća influencerica i bivša kandidatkinja Masterchefa, Maja Jalšovec donosi vam recept za domaći kremasti sladoled od maka za koji će vam trebati svega nekoliko sastojaka. Dala nam je odgovore i na neka zanimljiva pitanja kao i preporuke za najbolja ljetna jela. 

Sigurno se pitate od kud kombinacija sladoleda i maka u ovom receptu, ali mak je kao namirnica već dugo prisutna u hrvatskog gastronomiji. Maja nam je rekla kako ona jednostavno voli sve sa makom, a već zadnje 3 godine rado isprobava sladolede u raznim kombinacijama, pa zašto ovog puta ne probati s makom. 

Maja je već na svom profilu objavila ukusne recepte za muffine s limunom i makom, sočan kolač od limuna i maka kao i prigodnu blagdansku makovnjaču. Nama se najviše svidio tradicionalni recept za mak kocke, koji je odličan spoj maka, pekmeza od slatkih marelica i čokolade. 

Ideje za ljetna jela

Dala nam je i listu svojih favorita za lagane ljetne obroke.

"Salate su uvijek najjednostavnija i najzahvalnija jela za ljeto tako da bilokakva salata sa naravno dodatkom proteina i masnoće je za mene puno pogodak. Punjene paprike su bezvremenski klasik kojeg svi jedva čekamo čim temperature narastu iznad plus 25. Sladoled od maka će mi biti zasigurno neizostavni desert ovog ljeta", rekla nam je Maja. 

Kako napraviti sladoled od maka?

U nastavku možete pronaći video s detaljnim opisom izrade ovog ukusnog sladoleda od maka za koji vjerujemo da će postati hit ove sezone. 

Sastojci:

  • 3 žumanjka
  • 1 vrećica mak nadjeva
  • 0,5 dcl ruma
  • 100 g vrhnja za šlag
  • 300 g vrhnja za šlag
  • 1 vrećica rum šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 vrećica limun šećera

Priprema:

Na pari tucite 3 žumanjka, potom dodajte mak. Cijelo vrijeme miješajte pjenjačom. Dodajte rum i 100 g vrhnja za šlag. Sve dobro miješajte 10 minuta.

U posebnoj zdijeli istucite 300 g vrhnja za šlag, rum šećer, vanilin šećer i limun šećer. Pomiješajte obje smjese i stavite u posudu te u zamrzivač da se zaledi. Pričekajte da se zamrzne i možete poslužiti.