Jednostavan recept za savršen mojito kod kuće

Imamo recept za ljetnji koktel Mojito koji možete sami napraviti.

joanna-stolowicz-KL5GU7foup8-unsplash

S dolaskom visokih temperatura koktel Mojito ponovno je vrlo tražen. Kombinacija sastojaka koje čine Mojito osvježava, a ujedno i podiže raspoloženje.

Za jedan mojito trebat će vam:

jedna limeta

svježa menta

mineralna voda

sirup od smeđeg šećera ili šećera u prahu

bezbojni rum.

Profesionalni koktel majstori predlažu da, ako ste u mogućnosti, obavezno odaberete neki kubanski rum, no dobro se mogu pokazati i njegove bezbojne zamjene ili one u "zlatnoj" boji.

Priprema:

Na dno shakera, limenke ili čvrste čaše koju ćete koristiti za mućkanje koktela dodajte nekoliko većih listića svježe metvice i tri kriške limete te nekoliko kapi soka od limete. Zatim treba dodati dvije žlice granuliranog šećera.

Šećerni sirup za mojito ćete napraviti tako da u lonac za kuhanje stavite jednake količine vode i smeđeg šećera te kuhajte na laganoj vatri uz miješanje dok se sve ne sjedini i ne dobije sirup. Koktel majstori ne preporučuju stavljanje smeđeg šećera direktno u čašu ili shaker za koktele jer će mu trebati dosta vremena da se otopi i osjetit će se pod zubima.

Nakon što ste ulili ohlađeni šećerni sirup, sljedeći korak je dodavanje oko 60 ml ruma, nakon čega treba miješati ili mućkati. Kad se sve sjedini, ulijte u čašu koju ćete do vrha napuniti kiselom vodom i ukrasiti listićima limete i mente.

Glavna stvar za mojito je da nikada ne stavljate kiselu vodu u shaker i da koristite kockice leda umjesto mrvljenog leda, jer će one postupno otpuštati hladnoću.