Ljetni kokteli mnogima su omiljeno osvježenje u vrućim noćima, a ljubitelji deserata mogu uživati u slasticama koji dočaravaju okus pina colade, gin tonica ili mojita. Volite li ove koktele, isprobajte pina colada tortu, gin tonic tiramisu, mojito sladoled, a u nastavku vam donosimo recept za mojito kocke.
Sastojci:
- 3 žlice svijetlog ruma
- 3 žlice nasjeckane svježe mente, plus još za ukras
- 95 g maslaca, omekšalog
- 60 g šećera u prahu, plus još za posipanje
- 250 g brašna
- 4 jaja
- 160 g šećera
- ¼ žličice soli
- 2 žličice korice limete
- 85 ml svježeg soka limete
- 2 žlice punomasnog mlijeka
- 2-3 kapi zelene prehrambene boje (po želji)
Priprema:
U maloj posudi pomiješajte rum i nasjeckanu metvicu te ostavite da odstoji 20 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180°. Namastiti tepsiju. Mikserom na srednjoj brzini 30 sekundi tucite maslac u velikoj zdjeli. Dodajte šećer u prahu i miksajte dok se ne sjedini. Umiješajte polovicu brašna i tucite dok se ne sjedini. Utisnite na dno pripremljene posude. Pecite dok se ne stegne, 20 do 22 minute.
Za to vrijeme u velikoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja i šećer. Dodajte preostalo brašno i sol, miješajte dok se ne sjedini. Dodajte koricu limete, sok limete i mlijeko. Po želji umiješajte i prehrambenu boju. Stavite cjedilo na malu zdjelu i ulijte smjesu ruma u cjedilo. Pritisnite stražnjom stranom žlice da iscijedite tekućinu iz nasjeckane metvice i bacite listove. Procijeđenu tekućinu umiješajte u smjesu jaja dok se dobro ne sjedini. Preliti na djelomično pečene kore. Pecite još 22 do 25 minuta. Potpuno ohladite na rešetki, oko 1 sat. Neposredno prije posluživanja pospite dodatnim šećerom u prahu. Narežite na kocke i ukrasite cijelim listićima mente.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice