Ljetni kokteli mnogima su omiljeno osvježenje u vrućim noćima, a ljubitelji deserata mogu uživati u slasticama koji dočaravaju okus pina colade, gin tonica ili mojita. Volite li ove koktele, isprobajte pina colada tortu, gin tonic tiramisu, mojito sladoled, a u nastavku vam donosimo recept za mojito kocke. 

Sastojci:

  • 3 žlice svijetlog ruma
  • 3 žlice nasjeckane svježe mente, plus još za ukras
  • 95 g maslaca, omekšalog
  • 60 g šećera u prahu, plus još za posipanje
  • 250 g brašna
  • 4 jaja
  • 160 g šećera
  • ¼ žličice soli
  • 2 žličice korice limete
  • 85 ml svježeg soka limete
  • 2 žlice punomasnog mlijeka
  • 2-3 kapi zelene prehrambene boje (po želji)

Priprema:

U maloj posudi pomiješajte rum i nasjeckanu metvicu te ostavite da odstoji 20 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180°. Namastiti tepsiju. Mikserom na srednjoj brzini 30 sekundi tucite maslac u velikoj zdjeli. Dodajte šećer u prahu i miksajte dok se ne sjedini. Umiješajte polovicu brašna i tucite dok se ne sjedini. Utisnite na dno pripremljene posude. Pecite dok se ne stegne, 20 do 22 minute.

Za to vrijeme u velikoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja i šećer. Dodajte preostalo brašno i sol, miješajte dok se ne sjedini. Dodajte koricu limete, sok limete i mlijeko. Po želji umiješajte i prehrambenu boju. Stavite cjedilo na malu zdjelu i ulijte smjesu ruma u cjedilo. Pritisnite stražnjom stranom žlice da iscijedite tekućinu iz nasjeckane metvice i bacite listove. Procijeđenu tekućinu umiješajte u smjesu jaja dok se dobro ne sjedini. Preliti na djelomično pečene kore. Pecite još 22 do 25 minuta. Potpuno ohladite na rešetki, oko 1 sat. Neposredno prije posluživanja pospite dodatnim šećerom u prahu. Narežite na kocke i ukrasite cijelim listićima mente.