Osim što su jednostavne za pripremu i preukusne, ove kakao kuglice su i zdrave, pa ih možete konzumirati bez grižnje savjesti. Datulje daju prirodnu slatkoću, kakao prah pun je antioksidansa, a maslac od indijskih oraščića i bademovo brašno izvor su zdravih masti i proteina.
Pripremite multipraktik ili blender, ubacite sve sastojke, oblikujte i vaš zdravi desert je spreman. Po želji gotove kuglice možete dodatno uvaljati u kakao prah, kokosovo brašno, sezam ili nasjeckani kikiriki.
Zdrave kakao kuglice
Sastojci:
10 očišćenih datulja
1 žlica kokosovog ulja
2 žlice vode
30 g kakao praha
½ žličice ekstrakta vanilije
1 ½ žlica maslaca od indijskih oraščića
60 g bademovog brašna
Priprema:
Obložite tanjur ili posudu papirom za pečenje i stavite sa strane. U multipraktik dodajte očišćene datulje, otopljeno kokosovo ulje i vodu. Blendajte dok ne dobijete gustu pastu. Dodajte kako prah, vaniliju, maslac od indijskih oraščića i prstohvat soli. Kratko blendajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim postepeno dodajte brašno u multipraktik i blendajte. Trebali bi dobiti smjesu pogodnu za oblikovanje kuglica pa, ako vam je smjesa nedovoljno gusta, dodajte još brašna.
Nauljenom manjom žlicom vadite smjesu i oblikujte kuglicu dlanovima. Prebacite na prethodno pripremljeni tanjur ili posudu. Trebali bi dobiti 16 kuglica. Po želji ih uvaljajte u kakao prah ili kokosovo brašno. Ohladite, poslužite i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.