Kako bi domaći sladoled ispao kremast potrebno je koristiti kondenzirano mlijeko u kombinaciji s vrhnjem za šlag. U ovu osnovu mješavinu možete dodati arome po želji, voće, komadiće čokolade ili orašaste plodove, a mi smo se odlučili za okus koji svi vole - čokoladu.
Imajte na umu da kalup za pečenje kruha može poslužiti kao posuda za zamrzavanje!
Domaći čokoladni sladoled
Sastojci:
1 konzerva zaslađenog kondenziranog mlijeka (400 g)
60 g gorkog kakao praha
1 žličica ekstrakta vanilije
500 g vrhnja za šlag
Priprema:
U posudi srednje veličine pomiješajte kondenzirano mlijeko, kakao prah i ekstrakt vanilije. U drugoj posudi istucite vrhnje u šlag, pritom pripazite da ga ne premiksate. Špatulom umiješajte kondenzirano mlijeko u dobiveni šlag. Smjesu prebacite u veću posudu, poklopite ili prekrijte s prozirnom folijom.
Stavite u zamrzivač na osam sati, a najbolje preko noći. Prije serviranja ostavite na sobnoj temperaturi kako bi ga lakše poslužili. Prelijte ga čokoladnim preljevom i uživajte!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice