• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Ovaj kremasti čokoladni sladoled možete napraviti i kod kuće 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Desert

        Ovaj kremasti čokoladni sladoled možete napraviti i kod kuće

        26.05.2022 22:32
        26.05.2022 22:32
        0

        Za pripremu domaćeg čokoladnog sladoleda trebat će vam samo četiri sastojka i manje od 10 minuta!

         Domaći čokoladni sladoled Izvor: Shutterstock

        Kako bi domaći sladoled ispao kremast potrebno je koristiti kondenzirano mlijeko u kombinaciji s vrhnjem za šlag. U ovu osnovu mješavinu možete dodati arome po želji, voće, komadiće čokolade ili orašaste plodove, a mi smo se odlučili za okus koji svi vole - čokoladu.

        Imajte na umu da kalup za pečenje kruha može poslužiti kao posuda za zamrzavanje!

        Domaći čokoladni sladoled

        Sastojci:

        1 konzerva zaslađenog kondenziranog mlijeka (400 g)
        60 g gorkog kakao praha
        1 žličica ekstrakta vanilije
        500 g vrhnja za šlag

        Priprema:

        U posudi srednje veličine pomiješajte kondenzirano mlijeko, kakao prah i ekstrakt vanilije. U drugoj posudi istucite vrhnje u šlag, pritom pripazite da ga ne premiksate. Špatulom umiješajte kondenzirano mlijeko u dobiveni šlag. Smjesu prebacite u veću posudu, poklopite ili prekrijte s prozirnom folijom.

        Stavite u zamrzivač na osam sati, a najbolje preko noći. Prije serviranja ostavite na sobnoj temperaturi kako bi ga lakše poslužili. Prelijte ga čokoladnim preljevom i uživajte!

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        Pre 1 h

        SLATKO OD ŠLJIVA: Iskoristite sezonu ovog voća za starinsku slatku zimnicu koju su pripremale naše bake

        0

        Pre 3 h

        STARINSKA MEDENA PITA: Nedoljiva kombinacija prhkih mirisnih kora i fine kreme topi se u ustima

        0

        Pre 19 h

        LISNATO PECIVO S KRUŠKAMA: Odlična brza slastica s kupovnim korama gotova za manje od pola sata

        00:00
        0

        Pre 22 h

        JEDNOSTAVNA STARINSKA ŠAMPITA: Neodoljiva poslastica koju smo obožavali u djetinjstvu priprema se od jeftinih namirnica

        0

        22. Sep 2023.

        TAJNA SOČNIH TUFAHIJA JE U SIRUPU: Jabuke punjene orasima starinski su bosanski desert koji morate probati

        0

        21. Sep 2023.

        NAJBRŽI I NAJSOČNIJI ČOKOLADNI KOLAČ: Ovo je recept za švedsku ljepljivu tortu kladdkaka od samo 6 sastojaka

        0

        20. Sep 2023.

        PREDIVNA PAVLOVA S KREMOM OD LIMUNA: Recept poznate kuharice Nigelle Lawson za omiljenu poslasticu

        00:00
        0

        19. Sep 2023.

        KOLAČ MILIJUNAŠA: Škotski slatkiš od prhkog tijesta, karamela i čokolade priprema se jednostavno, a topi se u ustima

        0

        18. Sep 2023.

        TORTA DOBILA IME PO KRALJICI ESTRADE BIVŠE JUGOSLAVIJE: Za one koji vole bogate starinske čokoladne poslastice s orasima

        0
        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.