Pečene jabuke - slastica za baš svaku priliku

Gotovo da i nema ništa bolje od mirisa jabuka i cimeta. Odaberite dobar film i guštajte u ovom jednostavnom slatkom klasiku.

Shutterstock

Jabuke je samo potrebno dobro oprati i oguliti, narezati na kriške, pomiješati sa začinima i staviti u pećnicu. I to je to!

Servirajte ih uz kuglicu sladoleda od vanilije i preljev od karamele, zavalite se u kauč i uživajte!

Pečene jabuke sa sladoledom

Sastojci:

4 velike jabuke
70 g smeđeg šećera
2 žlice limunovog soka
4 žličice mljevenog cimeta
½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
1 žličica gustina
50 g maslaca

Priprema:

Jabuke operite, ogulite i narežite na kockice veličine dva centimetara ili tanke ploške. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, manju posudu za pečenje premažite maslacem, a ostatak maslaca narežite na manje kockice. U zdjeli srednje veličine pomiješajte narezane jabuke, smeđi šećer, limunov sok, cimet, mljeveni muškatni oraščić i gustin. Miješajte dok jabuke u potpunosti ne budu prekrivene smjesom.

Premjestite smjesu s jabukama u posudu za pečenje pa po vrhu posipajte preostali maslac. Prekrijte folijom i pecite u pećnici 30 minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Izvadite iz pećnice i promiješajte. Poslužite vruće jabuke sa sladoledom od vanilije i karamel preljevom. U slast!