Za pripremu ove ledene poslastice trebat će vam svježe borovnice i zaslađeno kondenzirano mlijeko, koje daje posebnu kremoznost te ima sladak i karameliziran okus. Umjesto šećera možete koristiti i neki drugi prirodni zaslađivač, poput meda ili stevije.
Ovaj sladoled savršeno će odgovarati poslije svakog obroka, a servirati ga možete u kornetu s preljevom od jagoda ili malina.
Sladoled od borovnica
Sastojci:
300 ml zaslađeno kondenziranog mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
480 ml ohlađenog vrhnja za šlag
200 g svježih borovnica
50 g šećera
1 žličica soka limuna
Priprema:
U srednjem loncu na srednje jakoj vatri zakuhajte borovnice, šećer i limunov sok. Smanjite vatru i kuhajte deset minuta. Istovremeno sa žlicom razbijajte borovnice kako bi se raspale. Maknite s vatre i pričekajte da se smjesa u potpunosti ohladi. U međuvremenu istucite vrhnje u šlag. U velikoj zdjeli pomiješajte kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije, te lagano umiješajte šlag u smjesu. Dodajte ohlađenu smjesu od borovnica i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Izlijte ju u kalup za kruh i prekrijte plastičnom folijom.
Stavite u zamrzivač na najmanje šest sati, a najbolje preko noći. Izvadite iz zamrzivača i kratko ostavite na sobnoj temperaturi kako bi lakše oblikovali kuglice sladoleda. Poslužite s preljevom po želji.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice