Čokoladni mousse od samo tri sastojka!

Za pripremu ovog brzinskog veganskog moussea nećete trebati ni aquafabu ni avokado! Na popisu sastojaka su kakao, kokosovo mlijeko i šećer.

Shutterstock

Svakako koristite punomasno konzervirano kokosovo mlijeko za najbolji rezultat. Po želji, kao dodatak, u smjesu možete dodati malo ekstrakta vanilije ili malo instant kave. Poslužite dobro rashlađeni mousse sa svježim voćem!

Mousse od čokolade

Sastojci:

1 konzerva kokosovog mlijeka
40 g kakao praha
3 žlice šećera u prahu

Priprema:
Konzervu s kokosovim mlijekom stavite u hladnjak preko noći ili ju otvorite i zamrznite na deset minuta. Kad se ohladi, prebacite samo kruti dio kokosovog mlijeka u zdjelu. Vodeni dio u konzervi iskoristite u pripremi jutarnjeg smoothieja.

Koristeći mikser, umutite kokosovo mlijeko pa dodajte i ostale sastojke i kratko miksajte dok ne dobijete teksturu nalik pjeni. Rasporedite u zdjelice pa stavite u hladnjak. Poslužite rashlađeno - s voćem po izboru.