Svakako koristite punomasno konzervirano kokosovo mlijeko za najbolji rezultat. Po želji, kao dodatak, u smjesu možete dodati malo ekstrakta vanilije ili malo instant kave. Poslužite dobro rashlađeni mousse sa svježim voćem!
Mousse od čokolade
Sastojci:
1 konzerva kokosovog mlijeka
40 g kakao praha
3 žlice šećera u prahu
Priprema:
Konzervu s kokosovim mlijekom stavite u hladnjak preko noći ili ju otvorite i zamrznite na deset minuta. Kad se ohladi, prebacite samo kruti dio kokosovog mlijeka u zdjelu. Vodeni dio u konzervi iskoristite u pripremi jutarnjeg smoothieja.
Koristeći mikser, umutite kokosovo mlijeko pa dodajte i ostale sastojke i kratko miksajte dok ne dobijete teksturu nalik pjeni. Rasporedite u zdjelice pa stavite u hladnjak. Poslužite rashlađeno - s voćem po izboru.