Iako je osnova odlične vruće čokolade kvalitetan kakao, svakako provjerite što sve imate u kutijici za začinima. Uz čili u prahu, dobro će vam doći i ekstrakt vanilije, cimet i muškatni oraščić.
Umjesto šećerom, vruću čokoladu možete zasladiti medom ili agavinim sirup. Ne preostaje vam ništa drugo nego pustiti najdraži film, pijuckati i uživati u ostatku dana.
Vruća čokolada s čilijem
Sastojci:
1,4 l mlijeka
3 žlice kakaa u prahu
3 žlice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica cimeta
½ žličice čilija u prahu
¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića
¼ žličice mljevenog klinčića
Priprema:
Zagrijte mlijeko u loncu na srednje niskoj temperaturi, a zatim dodajte kakao i šećer pa miješajte dok se ne otope. Dodajte ekstrakt vanilije, cimet, čili u prahu, muškatni oraščić i klinčić. Pustite da krčka pet minuta na laganoj vatri, uz povremeno miješanje.
Maknite s vatre pa ulijte u omiljene šalice. Po želji, ukrasite tučenim vrhnjem i pospite kakaom. U slast!