CHEESECAKE U ČAŠI: Laganija varijanta ukusnog deserta koji mogu jesti i vegani, a gotov je za 15 minuta

Izrada deserta ponekad može biti težak pothvat, ali to nije slučaj kada je u pitanju veganski cheesecake u čaši.

Shutterstock

Sloj mrvljenje granole, krema od kokosovog jogurta i indijskih oraščića i bobičasto voće savršena su kombinacija. Najbolje od svega je što će vam za pripremu biti potrebno samo sedam sastojaka i 15 minuta.

Dolazimo i do najboljeg dijela… Ovaj je lažni cheesecake prikladan i za vegane!

Veganski cheesecake u čaši

Sastojci:

  • 120 g domaće ili kupovne granole po izboru
  • 200 g indijskih oraščića
  • 200 g jogurta od kokosa
  • 80 ml javorovog sirupa
  • 3 žlice limunovog soka
  • ¼ žličice soli
  • svježe jagode

Priprema:

  1. Prebacite granolu u blender ili sjeckalicu i sameljite je.
  2. Ravnomjerno rasporedite granolu na dno čaša.
  3. Očistite blender pa u njega dodajte indijske oraščiće, jogurt od kokosa, javorov sirup, limunov sok i sol. Blendajte dok ne dobijete glatku teksturu, otprilike tri minute.
  4. Kremu rasporedite u čaše pa ih stavite u hladnjak na sat vremena.
  5. Prije posluživanja dodajte malo narezanih svježih jagoda u svaku čašu. U slast!