Hrskavi keksi, kremasti sir i slatke jagode? Ako je vaš odgovor da, imamo recept kojim možete otvoriti sezonu jagoda. Kad pridodamo da nećete morati paliti pećnicu, sigurno ćemo pridobiti vašu pažnju.

Osim svježe jagoda, možete dodati i preljev od jagoda za dodatne bodove publike. U slast!

Cheesecake s jagodama

Sastojci:

  • 150 g keksa po izboru
  • 1 žlica šećera
  • 120 g maslaca
  • 220 g krem sira, sobne temperature
  • 120 g šećera
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 350 g mascarponea
  • 2 žlice limunovog soka
  • 250 g jagoda
  • preljev od jagoda

Priprema:

  1. Kekse prebacite u blender ili sjeckalicu i usitnite ih. U posudi pomiješajte kekse, šećer i otopljeni maslac.
  2. Pripremite okrugli kalup promjera 22 centimetra, a dno obložite papirom za pečenje.
  3. Smjesu keksa utisnite u dno kalupa i još centimetar uz rubove. Stavite u zamrzivač na 15 minuta.
  4. U zdjelu dodajte krem sir i šećer pa miksajte na srednjoj brzini tri minute, dok smjesa ne postane pjenasta i glatka.
  5. Očistite metlice od miksera, a zatim u drugoj posudi istucite slatko vrhnje u čvrst šlag. Smanjite brzinu, dodajte mascarpone i miksajte dok se sir i šlag ne sjedine.
  6. Špatulom umiješajte krem sir u smjesu sa šlagom. Postepeno dodajte i sok od limuna. Rasporedite kremu od sira po ohlađenim keksima i stavite u hladnjak preko noći.
  7. Jagode operite i narežite na kolutove.
  8. Neposredno prije serviranja jagode rasporedite po vrhu torte te po želji prelijte preljevom od jagoda.