Chia puding je zdrav, prepun vlakana i dobrih masnoća, a njime se možete pohvaliti i na društvenim mrežama. Gorkaste note matche bit će savršen su kontrast slatkim jagodama.
Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri serviranja. U slast!
Chia puding s jagodama i matchom
Sastojci za puding:
- 350 ml mlijeka po izboru
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1-2 žličice matcha praha
- 80 g chia sjemenki
Sastojci za nadjev od jagoda:
- 250 g jagoda
- 2 žličice limunovog soka
- 2 žličice javorovog sirupa
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte mlijeko, javorov sirup, ekstrakt vanilije i matcha prah. Miješajte pomoću pjenjače kako bi lakše razbili grudice matche. Sve navedene sastojke možete ubaciti u blender i kratko blendati kod ne dobijete smjesu bez grudica.
- Dodajte chia sjemenke i miješajte dok se dobro ne sjedine. Pustite da odstoje na sobnoj temperaturi deset minuta, dobro promiješajte, rasporedite u manje posudice pa prebacite u hladnjak na sat vremena, a idealno preko noći.
- Chia puding treba biti gust i kremast, po potrebi dodajte još chia sjemenki, promiješajte i vratite u hladnjak na još sat vremena.
- Jagode operite, očistite i narežite na četvrtine. Dodajte jagode, limunov sok i javorov sirup u manju tavu na srednje jaku vatru. Nakon što se smjesa zagrijala, smanjite vatru i jagode zgnječite drvenom kuhačom. Nastavite kuhati još 10 minuta. Maknite s vatre i pričekajte da se ohladi.
- Rashlađene jagode raspodijelite u posudice i poslužite!