Ako pri ruci imate svježe maline i svježa domaća jaja, isprobajte recept popularne Mary Berry za lagani mousse. Budući da se jaja termički ne obrađuju, pripremite ga na dan kada ga planirate poslužiti i čuvajte ga u hladnjaku.
Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri serviranja. U slast!
Mousse od maline
Sastojci:
- 300 g malina
- 4 listića želatine
- 4 jaja (M)
- 75 g šećera
- 150 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Namočite želatinu u posudi hladne vode i pustite da odstoji par minuta kako bi omekšala. Iscijedite i sačuvajte žlicu vode.
- Želatinu i žlicu vode stavite u posudu i zagrijavajte na pari, dok se ne otopi.
- Izblendajte maline u pire pa ih procijedite kako bi uklonili koštice.
- Izmiksajte žumanjke sa šećerom u laganu i pahuljastu smjesu.
- U drugoj posudi čistim metlicama za mikser izmiksajte rashlađeno slatko vrhnje u šlag.
- U žumanjke umiješajte procijeđenu malinu i želatinu, a zatim drvenom žlicom postepeno umiješajte i šlag.
- Na kraju izmiksajte bjelanjke i lagano ih umiješajte.
- Mousse prebacite u četiri staklene čaše i dobro ga rashladite. Ukrasite šlagom i svježim malinama.
Izvor: bbc.co.uk