Ljetna verzija popularnog talijanskog deserta ne uključuje klasičnu kremu s jajima, ali zato ne nedostaje mascarponea - i jagoda. Uz minimalan trud mogu ga napraviti i oni koji nemaju puno iskustva u pripremi slastica.

Kupite na tržnici domaće jagode i bacite se na posao. U slast!

Tiramisu s jagodama

Sastojci:

  • 250 g mascarponea
  • 70 g šećera
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 8 žlica jake kave
  • piškote
  • 400 g jagoda
  • 50 g tamne čokolade

Priprema:

  1. Pripremite duboku keramičku posudu pravokutnog oblika.
  2. Jagode operite i narežite na kolutove.
  3. Stavite mascarpone i šećer u zdjelu pa miksajte dok se sastojci ne sjedine. Postepeno dodajte slatko vrhnje i nastavite s miksanjem dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. Polovicu piškota umočite u kavu i poslažite na dno posude. Po potrebi razlomite piškote na manje komade kako biste prekrili cijelu površinu.
  5. Ravnomjerno rasporedite polovicu kreme po piškotama. Na kremu poslažite otprilike 150 g jagoda.
  6. Po jagodama naribajte polovicu tamne čokolade.
  7. Ostatak piškota umočite u kavu i poslažite po jagodama pa premažite ostatkom kreme. Narezane jagoda poslažite po kremi i za kraj naribajte čokoladu po vrhu.
  8. Prekrijte posudu folijom i stavite tiramisu u hladnjak na barem tri sata. Poslužite tek kada se dobro rashladi!