DOMAĆI FISH AND CHIPS: Hrskavi spoj ribe i krumpirića brz je i jednostavan obiteljski ručak koji svi obožavaju

Idealan recept za petak.

Shutterstock

Riba je zdrava, ali ne vole je svi pripremati jer je ne vole jesti svi članovi obitelji. Ali zato rijetki mogu odoljeti popularnom jelu fish and chips, odnosno pohanom osliću i prženim krumpirićima. Napravite domaći fish and chips koji će oduševiti sve ukućane, a posebno najmlađe.

Recept za domaći fish and chips

Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • 1 kg krumpira
  • 1 jaje
  • 300 g brašna
  • 3 dcl crnog piva
  • 1,5 l ulja
  • sol, papar, crvena paprika, češnjak u prahu

Priprema:

Krumpir narežite na veće komade i stavite ga u lonac s proključalom vodom. Kuhajte dok se krumpir ne skuha, dobro ocijedite i posložite u posudu za pečenje te stavite u zamrzivač na 10-ak minuta.

Narežite filete oslića, posolite i popaprite i začinite češnjakom u prahu. 

Pomiješajte brašno, sol i malo crvene paprike. Dodajte jaje i pivo. Promiješajte i trebali biste dobiti gustu smjesu.

Filete uvaljajte u brašno, zatim u gustu smjesu i pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. 

Krumpire izvadite iz zamrzivača i pržite u dubokom ulju do zlatne boje. Ribu i krumpire osušite papirnatim salvetama.