Opće je poznato kako biste ribu na jelovnik trebali uvrstiti barem jednom tjedno. Na popis ribljih recepata koje izmjenjujete svakako uključite i ovaj recept za losos u hrskavom omotaču od panko mrvica. Gotov je za 20 minuta, što ga čini idealnim odabirom tijekom radnog tjedna.

Svježi losos je najbolji izbor, ali poslužit će i smrznuti fileti. Poslužite gotovo jelo uz pečeno povrće, sezonsku salatu, kremasti pire krumpir ili rižu. Dobar tek!

Losos u panko mrvicama

Sastojci:

  • 6 žlica panko mrvica
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice timijana
  • ½ žličice peršina
  • ½ žličice češnjaka u granulama
  • ½ žličice korice limuna
  • 2 fileta lososa
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte panko mrvice i parmezan s ostatkom začina. Losos stavite, s kožom prema dolje, na pripremljeni lim i premažite ga rastopljenim maslacem.
  3. Uvaljajte ga u smjesu od panko mrvicama i rukom ih, po potrebi, lagano utisnite kako bi se bolje uhvatile za losos.
  4. Stavite u pećnicu na 20 minuta. Ako primijetite da korica počinje brzo dobivati boju, prekrite aluminijskom folijom i nastavite peći.
  5. Izvadite iz pećnice pa servirajte s prilogom po želji i par kriški limuna. Dobar tek!