Napravite domaći kebab kao iz grčkih pečenjarnica

Recept kojim ćete otkriti tajnu tradicionalnog specijaliteta na grčki način.

Shutterstock

Kebab je tradicionalno jelo istočnog dijela Europe, koji se sastoji po mesa, dodataka s umakom umotani u somun ili tortilju. Za sve ljubitelje ove delicije pronašli smo recept za kebab kao onaj u Grčkoj. Sočan jogurt umak obogatit će cijelo ovo jelo i dat mu posebnu slasnost. 

Sastojci:

  • 400 g goveđi ramstek 
  • gyros začin
  • sol
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 4 žlice ulja
  • crveni kupus
  • šećer
  • krastavac
  • 2 rajčice
  • luk
  • 100 g salate
  • 100 g fete
  • češanj češnjaka
  • limeta
  • somun
  • 200 g jogurta

Priprema:
Meso narežite na tanke trakice, u posudi pomiješajte začin za gyros i sol, pastu od rajčice i ulje pa u tome marinirajte meso. Crveni kupus naribajte i začiniti solju i šećerom. Krastavac i rajčice narežite na kockice, luk na trakice kao i iceberg salatu. Fetu izmrvite i češnjak nasjeckajte na sitno. Tagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, pecite somun u pećnici 5 min dok ne postane hrskav. U zdjeli pomiješajte jogurt s češnjakom, sokom od limete, solju i paparom.

U tavi na jakoj vatri zagrijte ulje, meso i marinadu pržite 2 min dok ne porumeni. Posudu maknite s vatru i ostavite da odmori.

Narežite somun na pola i otvorite ga, premažite umakom i dodajte svim pripremljenim dodacima. na kraju dodajte meso i prelijte s još umaka. 

Izvor: taste