Kebab je tradicionalno jelo istočnog dijela Europe, koji se sastoji po mesa, dodataka s umakom umotani u somun ili tortilju. Za sve ljubitelje ove delicije pronašli smo recept za kebab kao onaj u Grčkoj. Sočan jogurt umak obogatit će cijelo ovo jelo i dat mu posebnu slasnost.
Sastojci:
- 400 g goveđi ramstek
- gyros začin
- sol
- 1 žlica paste od rajčice
- 4 žlice ulja
- crveni kupus
- šećer
- krastavac
- 2 rajčice
- luk
- 100 g salate
- 100 g fete
- češanj češnjaka
- limeta
- somun
- 200 g jogurta
Priprema:
Meso narežite na tanke trakice, u posudi pomiješajte začin za gyros i sol, pastu od rajčice i ulje pa u tome marinirajte meso. Crveni kupus naribajte i začiniti solju i šećerom. Krastavac i rajčice narežite na kockice, luk na trakice kao i iceberg salatu. Fetu izmrvite i češnjak nasjeckajte na sitno. Tagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, pecite somun u pećnici 5 min dok ne postane hrskav. U zdjeli pomiješajte jogurt s češnjakom, sokom od limete, solju i paparom.
U tavi na jakoj vatri zagrijte ulje, meso i marinadu pržite 2 min dok ne porumeni. Posudu maknite s vatru i ostavite da odmori.
Narežite somun na pola i otvorite ga, premažite umakom i dodajte svim pripremljenim dodacima. na kraju dodajte meso i prelijte s još umaka.
Izvor: taste