Pripremite odličnu tjesteninu s piletinom i rajčicama

Pripremite odličan umak od sušenih rajčica, ubacite piletinu i servirajte tjesteninu za pamćenje!

Shutterstock

Jednostavna kombinacija tjestenine, sušenih rajčica i pilećih prsa idealna je za brzi ručak ili večeru. Odaberite tjesteninu poput fusila ili pena, a po želji uz jelo poslužite i salatu od rikule. Uz to, nemojte štedjeti na parmezanu. Dobar tek!

Tjestenina s piletinom i sušenim rajčicama

Sastojci:

280 g tjestenine
400 g pilećih prsa, bez kože i kostiju
2 žlica maslinovog ulja
sol, papar
3 češnja češnjaka
2 komada mladog luka
120 g sušenih rajčica u ulju
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica sušenog origana
¼ žličice čili pahuljica
5 g svježeg bosiljka
50 g naribanog parmezana

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, a prije nego što ju ocijedite sačuvajte otprilike 100 ml vode od kuhanja. Pileća prsa prerežite vodoravno tako da dobijete četiri jednaka filea pa svaki posolite i popaprite po ukusu. U tavu dodajte jednu žlicu maslinovog ulja te ga zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pecite otprilike tri minute sa svake strane. Piletinu izvadite na tanjur i ostavite sa strane.

Češnjak protisnite, mladi luk operite i narežite kolutiće, a sušenu rajčicu ocijedite i narežite na sitno. Preostalo ulje dodajte u tavu, pa ubacite češnjak i mladi luk. Kratko pržite i dodajte sušenu rajčicu, vrhnje, origano, čili papričice i pirjajte pet minuta. Dodajte parmezan i miješajte dok se ne otopi u umaku. Na daski narežite piletinu na manje komade i vratite u umak, ubacite i tjesteninu. Dodajte svježi bosiljak i lagano promiješajte. Po potrebi dodajte i vodu koju ste sačuvali od kuhanja tjestenine. Probajte, začinite ako je potrebno i poslužite.