Ako nemaš puno vremena, pripremi fritatu s tikvicama!

Za pripremu odlične fritate trebat ćete nekoliko pristupačnih sastojaka i 20-ak minuta!

Shutterstock

Tri su tajne za uspjeha ovog recepta... Iscijedite što više vode iz tikvica, dodajte malo vrhnja i puno sira u smjesu pa fritatu ubacite u pećnicu na nisku temperaturu. Manje tikvice sadrže i manje vode pa su one idealan izbor za ovaj recept.

Po želji u smjesu možete dodati i malo narezane šunke ili slanine.

Fritata s tikvicama i sirom

Sastojci:

2 manje tikvice
3 žlice maslaca
2 manje ljutike
sol, papar
8 jaja
80 ml vrhnje za kuhanje
150 g naribanog cheddara

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Tikvice operite i naribajte na sitno, a ljutiku narežite na kockice. Pripremite papirnate ručnike te na njih posložite naribane tikvice. Lagano pritisnite tikvice kako bi ispustile višak vode, ako je potrebno ponovite ovaj korak nekoliko puta. U tavi od lijevanog željeza otopite maslac, dodajte ljutiku, tikvice i soli po ukusu. Kuhajte, povremeno miješajući, dok vlaga ne ispari, a tikvice na omekšaju, otprilike sedam minuta.

U međuvremenu, u srednjoj zdjeli, umutite jaja, vrhnje, papar i sol. Dodajte kuhane tikvice i naribani sir u smjesu od jaja i sve dobro promiješajte. Ulijte smjesu u tavu i pecite u pećnici dok se fritata ne stege, otprilike 30 minuta. Pazite da se opečete prilikom vađenja tave iz pećnice. Narežite i poslužite odmah!