Pečene rotkvice odličan su proljetni prilog

Ako planirate jelovnik za nadolazeći vikend, svakako isprobajte jednostavan recept za pečene rotkvice.

Shutterstock

Svježe, tanko narezane rotkvice su savršene za uskrsni stol, ali preporučujemo da ipak malo eksperimentirate. Prelijte ih medom i balzamičnim octom, ubacite ih u pećnicu i uživajte u svakom zalogaju.

Poslužit će kao odličan prilog, ali i odlična baza za bogatu salatu. Dobar tek!

Zapečene rotkvice

Sastojci:

  • 2 vezice rotkvica
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žlica svježe sjeckanog peršina

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Rotkvice operite, prerežite po dužini i stavite u posudu.
  2. Prelijte ih otopljenim maslacem, dodajte začine i dobro promiješajte.
  3. Posložite rotkvice na lim za pečenje i stavite u pećnicu na 20 minuta.
  4. Po želji ih prelijte medom i balzamičnim octom, pospite svježim začinskim biljem i poslužite dok su još tople.