Hren obično zapostavljamo tijekom godine i jedemo samo za blagdane, što je prava šteta. Izvor je vitamina B i C te željeza i kalcija, štiti od prehlada i odličan je diuretik. Uz to, može poslužiti i kao prirodni konzervans.

Ovaj domaći umak od hrena možete poslužiti uz meso iz juhe, kobasice, pečenku, meso s roštilja, ali i za uskrsni doručak. Poslužit će i kao odlična baza za sendviče sa šunkom i svježim povrćem.

Najkremastiji umak od hrena

Sastojci:

  • 250 g hrena
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 120 g domaće majoneze
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra

Priprema:

  1. Hren dobro operite pa ga sitno naribajte.
  2. Pomiješajte hren s kiselim vrhnjem, majonezom i limunom pa ga posolite i popaprite po ukusu. Količina vrhnja i začina može varirati, ovisno o tome koliko je hren ljut i koju teksturu umaka preferirate.
  3. Ako zaista volite ljuto, dodajte i nekoliko kapi omiljenog ljutog umaka. Poslužite umak od hrena dobro rashlađen!