Ljeti krem juha definitivno može poslužiti kao brz i lagan ručak ili večera. Uz malo tostiranog sourdough kruha, obrok će biti kompletan i dovoljno zasitan.
Preporučujemo jednostavnu juhu od rajčice i bosiljka, koju možete pripremiti za manje od pola sata. Sastojci u nastavku dostatni su za četiri serviranja pa, po potrebi, prilagodite količinu. Dobar tek!
Juha od rajčice i bosiljka
Sastojci:
- 1 kg zrelih rajčica
- 3 režnja češnjaka
- šaka listića bosiljka
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 4 žlice maslinovog ulja
- 500 ml povrtnog temeljca
- 2 žlice šećera
- 150 ml slatkog vrhnja
- sol, papar
Priprema:
- Rajčice operite i narežite na manje komade.
- Zagrijte dublju tavicu ili veću posudu pa pržite rajčice otprilike pet minuta na laganoj, dok ne omekšaju.
- Dodajte nasjeckani češnjak, bosiljak, koncentrat rajčice i dvije žlice maslinovog ulja. Uz miješanje, držite na vatri još dvije minute.
- Ulijte temeljac, promiješajte, pa pričekajte da proključa. Smanjite vatru i kuhajte još pet minuta.
- Prebacite sve u blender i izblendajte u glatku juhu. Isprobajte pa posolite, popaprite i dodajte šećera po ukusu.
- Vratite na tavicu i kuhajte još par minuta kako bi juhu ponovno zgrijali.