Zapečena cikla iz pećnice je hit prilog ovog ljeta

Brz i jednostavan prilog od hrskavog korijenastog povrća

Shutterstock

Ovaj recept za pečenu ciklu jednostavan je za pripremu, a savršen je dodatak svakom glavnom jelu. Ako želite još više aromatizirati ovo jelo dodajte začine kao što su ružmarin ili timijan. Ukrasite vlascem i koricom limuna. 

Sastojci:

  • 8 cikla
  • maslinovo ulje
  • sok od pola limuna
  • korica 1 limuna
  • sol i papar

Priprema:

Ciklu ogulite i narežite, izrezanu ciklu stavite u zdjelu s maslinovim uljem, soli i paprom. U tepsiju obloženom papirom za pečenje stavite ciklu i stavite u pećnicu da se peče na 220 stupnjeva na 60 minuta. Izvadite i prije posluživanja stavite sok od pola limun i naribanu koricu. Pospite nasjeckani vlasac po cikli.